Aruncă legătura


Boboteaza sau Botezul Domnului, sărbătorită pe 6 ianuarie, reprezintă ziua în care natura întreagă se sfinţeşte.

Intalnirea femeii gotice Site ul de dating

Tradiţia ortodoxă spune că preotul împreună cu credincioşii merg pe malul unei ape unde are loc slujba de Agheasmă Mare, adică de aruncă legătura a apei. Apoi, preotul aruncă o cruce în apă, iar curajoşii încearcă să o recupereze.

Femeie Cautare Roanne caut femeie singura costești

Se spune că cel care prinde crucea şi o aduce la mal este binecuvântat în acel an în tot ceea ce face. În vechime, acesta se bucura de respectul întregii comunităţi, iar domnitorii îl recompensau cu diferite daruri.

Face i cuno tin a cu femeile din Algeria Intalnirea cu Femeia Malga a pe Paris

Dincolo de acest aspect, oamenii Bisericii susţin că obiceiul aruncării aruncă legătura în apă are şi o semnificaţie teologică. Semnifică, în primul rând, intrarea şi ieşirea lui Hristos din apa Iordanului pe care o sfinţeşte cu propriul Său trup.

Totodată, episcopul arată că gestul intrării în apă a tinerilor poate avea şi o altă semnificaţie.

fete pentru baieti deta Bordeaux Femei dating

Gestul aruncării crucii în apă se regăseşte şi în Vechiul Testament, atunci când Moise aruncă un lemn în apa sărată, iar aceasta se transformă în apă potabilă ce va fi băută de poporul aflat în pustie. În fine, aruncarea Crucii peste ape semnifică şi porunca Mântuitorului de a propovădui Evanghelia şi a botezării tuturor neamurilor în numele Sfintei Treimi.

Intalnirea de seropozitivi de femei Cautare Femeie femeie Sherbrooke

Arhiepiscopia Tomisului pregăteşte pentru Bobotează