Cautarea apiculturii, Apicultură


Istoria apiculturii[ modificare modificare sursă ] Pe parcursul întregii sale existențe, omul a vânat cuiburile de albine sălbatice și le-a luat mierea. Apicultorii au folosit stupii și au recoltat miere de la ei cu cel puțin de ani în urmă. Albinele sălbatice[ modificare modificare sursă ] Căutător de miere prezentat în pictura din Cautarea apiculturii î. Colectarea de miere din cuiburi sălbatice se efectuează până în prezent, cu excepția regiunilor unde a fost înlocuită total de apicultură.

Erau vânate cuiburile de albine melifere Apis și speciile mari de albine care nu înțeapă Meliponinae.

Cautarea apiculturii

Nu numai omul a fost un vânător al cuiburilor de albine, ci și unele mamifere ca cimpanzeii care au fost observați folosindu-și mâinile sau bețe pe care le introduceau în cuib pentru a le scoate unse cu miere. Cea mai veche dovadă arheologică asupra vânatului albinelor Cautarea apiculturii Apis mellifera este un desen de pe o piatră din epoca mezolitică care a fost găsit în estul Spaniei și datează din perioada î.

În acea perioadă, nu la mult timp după ultima Eră glaciară care a avut loc la circa î. Desenul fost folosit ca simbol al celui de-al lea Congres Internațional de Apicultură de la Madrid din și a apărut în numeroase reviste și cărți apicole.

Cautarea apiculturii

Persoana reprezentată, în general considerată a fi o femeie, ia miere dintr-o grotă situată în fața unei stânci. Nu există dovezi asupra existenței unei surse de fum sau a unei îmbrăcăminți de protecție.

Browser incompatibil

Alte picturi pe stâncă realizate înaintea erei noastre în India și Africa de Sud arată fapul că vânătoarea de miere sau chiar Cautarea apiculturii a fost o activitate organizată care implica alcătuirea de echipe de bărbați și femei.

În Africa de Sud și Zimbabwe existau albine Apis mellifera, iar într-o pictură descoperită în Zimbabwe se distinge faptul că fumul era deja folosit. În Asia existau albine Apis dorsata ale căror cuiburi au fost descrise într-o pictură indiană post-mezolitică, descoperită Cautarea apiculturii Stupii orizontali[ modificare modificare sursă ] Înainte ca apicultura în păduri să fie practicată, prin anii î. Primele reprezentări datează din î.

Cele mai bune dovezi ale existenței apiculturii în lumea antică, provin din mormintele egiptene. Există scene, puține la număr, în care pot fi observate mierea din faguri și stupii, care documentează ce s-a întâmplat în acele timpuri.

Stupii egipteni folosiți cu câteva mii de ani în urmă erau cilindrici și nu difereau foarte mult de cei găsiți în ținuturi mai izolate ale țării, în zilele noastre. Cele mai recente dovezi scrise despre apicultura cu stupi datează din perioada î.

Ele formează o parte a unui cod de legi hittite, inscripționate pe tăblițe de lut găsite în câmpia Anatolieila de km de nordul Egiptului. Legile reglementau amenzile care trebuiau plătite de un hoț care fura stupi goi sau ocupați. Stupii tradiționali utilizați în prezent în Anatolia sunt încă cilindri orizontali. Stupi orizontali din regiunea Fada N'Gourma Burkina Faso După ce imperiul egiptean a intrat în declin, imperiul grecesc a devenit o mare putere.

Pentru egipteni apicultura reprezenta o artă importantă și sofisticată, iar grecii i-au adus puține schimbări. Stupii erau orizontali, alungiți și aproximativ cilindrici. Erau făcuți din lut, lemn, nuiele și arbore de plută.

Aristotel î. Dacă le generează trebuie să fie cu sau fără copulație: dacă primele albine lucrătoare pot fi generate dintr-o unire a albinelor, trântori din trântori și regi din regi sau toate celelalte pot fi generate din cele numite regi sau conducători, sau din unirea trântorilor cu albinele lucrătoareunii spun că primele sunt masculi, iar ultimele sunt femele, în timp ce alții spun că albinele sunt masculi și trântorii femele.

Din scrierile Romei Antice s-au păstrat Cautarea apiculturii multe dovezi despre apicultura de pe acele meleaguri. Există descrieri clare ale celor nouă materiale din care erau făcuți stupii: lut, cărămizi, bălegar, bușteni, scânduri din lemn, tulpini de fenicul, nuiele împletite, arbore de plută, sau mică transparentă.

Stupii erau orizontali și aveau dimensiunile de 30 X 30 X 90 cm. Monedă din ArgentinaÎn America Centralăpopulația maya practica în mod tradițional apicultura, în stupi orizontali, Cautarea apiculturii albine care nu înțepau, din specia Melipona beecheii.

Săpăturile arheologice din au scos la iveală stupi folosiți în urmă cu câteva secole care se aseamănă foarte mult cu cei folosiți în prezent. Stupii verticali[ modificare modificare sursă ] Stupi Cautarea apiculturii lemn în Stripeikiai Lituania În nordul munților Alpi și în Caucaz erau utilizați bușteni așezați vertical, în unele zone existând chiar și o ușă laterală.

Administrarea stupinei este mult mai restrictivă în cazul utilizării stupilor verticali în comparație cu stupii orizontali de la care mierea putea fi extrasă ușor fără a fi nevoie ca albinele să fie omorâte. În cazul stupilor verticali care nu aveau prevăzută o ușă laterală, albinele erau cel mai adesea omorâte prin asfixiere sau prin afumare cu sulf. Apicultorii din Anglia [5] erau sfătuiți să ierneze stupi de greutate medie, iar mierea era recoltată de la stupii grei și de la cei ușori.

Metodele de extracție a mierii utilizate în jurul Cautarea apiculturii nu mai necesitau omorârea albinelor. Deasupra sau dedesubtul Cautarea apiculturii se utiliza o extensie în care albinele adunau mierea sau în timpul culesului albinele erau dirijate înspre un alt stup în care colectau mierea. Progresul științific[ modificare modificare sursă ] În perioada anilor - științele Cautarea apiculturii cunoscut o dezvoltare considerabilă, iar în domeniul apiculturii progresele au fost făcute între anii șiîn special în domeniul biologiei.

În se cunoșteau deja realități de bază despre comportamenul, anatomia și fiziologia albinei europene, Apis mellifera.

Substanțele produse de albine erau diferențiate de cele colectate de ele: puietul și ceara erau produse în stup; nectarulpolenul și propolisul erau produse de plante și colectate de la ele de albine. Adesea cunoștințele nu erau răspândite în afara Europei Cautarea apiculturii în afara locului unde erau descoperite, de aceea se întâmpla ca aceeași descoperire să fie făcută mai târziu într-o altă parte a lumii. În general noile cunoștințe erau teoretice, iar dezvoltarea majoră în apicultura practică a început în jurul anului în America de Nord.

Cautarea apiculturii

Apicultura modernă[ modificare modificare sursă ] Cautarea apiculturii de stup tradițional - Muzeul Satului Branean, Bran În cadrul apiculturii tradiționale erau utilizați stupii ficși în care albinele construiau fagurii de sus în jos și îi fixau cu ceară și pe părțile laterale.

Astfel, un fagure putea fi scos, doar dacă era tăiat. În cazul stupilor orizontali accesul se putea face mai ușor, prin două părți, față de stupii verticali care puteau fi accesați doar prin partea de jos.

În Anglia au existat experimente prin care se încerca construirea stupilor din diferite unități. ÎnWilliam Mew a inventat un stup care era format din cutii stratificate, fără rame. Albinele aveau tendința să depună miere în cutiile de deasupra care erau scoase atunci când erau pline de faguri cu miere.

Gedle a patentat în un stup care avea câte un cadru în interiorul fiecărei cutii, cadru de pe care albinele trebuiau să înceapă construcția fagurelui.

Stupul grecesc Stadiile de dezvoltare a stupilor au condus la Cautarea apiculturii cu rame mobile care este folosit în prezent. Stupul cu rame mobile este originar din Grecia și a fost descris de Sir George Wheler în cartea sa dinA journey into Greece. Autorul a descris stupii pe care i-a văzut în mănăstirea Sfântul Cyriacus de pe Cautarea apiculturii Himet Cautarea apiculturii Attica.

în categoria Apicultura - rezultate cautare

Stupul avea forma unui vas mare pentru flori, iar albinele își construiau fagurii de la niște rame așezate peste vas, care nu erau lipite de marginile laterale, pentru a putea fi scoase una câte una.

Cu acești stupi călugării efectuau mai Cautarea apiculturii operațiuni: inspectau și manevrau familiile în timp ce albinele lucrătoare se aflau la cules, divizau familiile, controlau roitul, recoltau miere fără să distrugă ramele cu puiet și se asigurau că albinele au suficientă hrană pentru a putea supraviețui peste iarnă.

ÎnAbbot della Rocca, care a văzut stupi în Insula Cretași care erau probabil asemănători celor din Grecia, a publicat Cautarea apiculturii Traité complet sur les abeilles Cautarea apiculturii care există un pasaj în volumul 2 p. Și François Huber a înțeles importanța spațiului albinei denumindu-l: Cautarea apiculturii egală care trebuie aplicație pentru sex și întâlniri în mod uniform între faguri.

Huber a consturit un stup cu rame mobile de tip acordeon care putea fi deschis ca o carte. În Anglia, Robert Golding a descris în un stup grecesc îmbunătățit cu rame între care se păstra o distanță corespunzătoare.

Alți stupi cu rame mobile au fost inventați în de Petr Prokopovich din Rusia și în de Dzierzon din Germania, însă ramele erau așezate prea aproape de pereții stupului, Cautarea apiculturii albinele uneau cele două părți cu fagure sau propolisastfel încât trebuia ca ramele să fie Cautarea apiculturii pentru a putea fi scoase afară. Toți acești stupi au fost invenții destinate stupăritului în zonele de pădure și aveau o ușiță în Cautarea apiculturii din spate, ca și stupii din bușteni verticali.

Lorenzo Langstroth Progresul practic a fost făcut în anul de către reverendul L. Langstroth din Philadelphia care a încorporat rame mobile în cutii stratificate. Principiul după care a fost Cautarea apiculturii stupul cu rame mobile a fost descoperirea spațiului albinei, un loc pe care albinele îl folosesc ca pe un coridor.

Horticultorii din țară sunt în căutarea apicultorilor ce oferă servicii de polenizare

Teoretic, acest spațiu este de 6 până la 10 mm, iar practic este de obicei de 8 mm. Reverendul Langstroth nu și-a revendicat invenția, el a fost doar cel care a identificat nevoia spațiului albinei, atunci când a creat stupul practic, cu rame mobile.

  • Intalnire grava gratuita Belgia
  • Adăugați în lista de dorințe Instalați Dacă sunteți în căutarea unei aplicații pentru a afla tot ce are legătură cu creșterea albinelor pentru a profita de produsele sale, cum ar fi miere, ceară sau jeleu regal, nu căutați mai departe, deoarece aici aveți cea mai bună aplicație pentru apicultura și tot ce are legătură cu această afacere importantă pentru biodiversitate.
  • Ему было нелегко полностью отождествить себя с роботом, и управление требовало немалого напряжения.
  • Apicultură - Wikipedia
  • Единственный союзник был привязан к нему тончайшими узами собственных интересов и мог оставить его в любой момент.

Stupii cu rame mobile au fost inventați înainte de anulcând stupul Langstroth a fost patentat, însă aceștia nu erau practici, deoarece erau fie prea complicați, fie prea scumpi. Langhstroth a făcut experimente cu mai multe tipuri Cautarea apiculturii stupi, însă doar în luna octombrie a anului și-a dat seama cât de avantajos este să se țină cont de acest spațiu.

Apicultură

La 5 octombrieLangstroth a obținut un patent pentru inventarea stupului cu rame mobile: o cutie cu rame așezate paralel, în care părțile laterale și părțile de jos ale ramelor respectau spațiul albinei. Utilizarea stupului Cautarea apiculturii tip Langstroth s-a extins rapid, la început în America de Nord, Europa și în restul lumii, acolo unde apicultorii au aflat de existența stupului prin intermediul cărții publicate de Langstroth în Charles Dadant care a emigrat din Franța în SUA îna avut un rol important în extinderea utilizării stupului cu rame mobile.

În multe țări au început să apară reviste apicole, iar apicultorii au început să înființeze primele societăți apicole. Din au început să fie folosite foile de ceară artificială inventate de Johannes Mehring, care erau mai rezistente pentru extractorul de miere centrifugal, inventat de italianul Francesco de Hruschka în Deoarece foile de ceară erau însârmate, erau mai rezistente Cautarea apiculturii viteze mai mari de rotație ale extractorului. Albinele europene în alte regiuni[ modificare modificare sursă ] Până în anii albinele melifere din specia Apis erau prezente doar în EuropaAsia și Africa.

Albinele europene Apis mellifera au fost duse, cel Cautarea apiculturii probabil în coșnițe, din Anglia în America de Nord. Alte destinații ale albinelor europene au fost insulele Leeward, Sfântul Kitts și Nevis în și regiunea Guadelupa în În Cautarea apiculturii fost duse din Florida în Cuba.

Din Spania și Portugaliaalbinele au fost transportate în America de Sudajungând pentru prima dată în Brazilia înși în Peru în